Relatiegeschenken

Ontdek De Hondsrug UNESCO Geopark, Drenthe, met onze verhalende routes

Brei een kei set

Lekker creatief bezig.

Een verrassend leuk pakket voor een ontspannen avond met textiel.

Hét pakket voor een creatieveling op het gebied van textiel. Brei, vilt of naaldbind je eigen kei met deze luxe set. In deze set zitten alle spullen om te beginnen, alleen een mooi handzaam keitje zal je zelf moeten vinden.

Bevat twee soorten gesponnen wol, waarvan één van het Drentse Heideschaap, kaardvlies van het Drentse Heideschaap, olijfzeep, breinaalden, een stopnaald en een handleiding om op drie verschillende manieren een kei te breien en/of vilten.

€ 36,50

Bestellen:

Hier

Website


Doe-het-zelf bandweefset

Weef je eigen riem!

Maak je eigen unieke riem met deze doe-het-zelfset.

Altijd al een uniek accent aan je outfit gewild? Met deze set kan je de basis van het weven leren en er meteen een mooie riem van maken! De set bevat een weefkam, drie bolletjes katoengaren, een weefspoel, gesp en een handleiding voor het weven.

€ 15,-

Bestellen:

Hier

Website

 


Zeep vuistbijl

Een replica van een vuistbijl in zeep.

Een exacte replica van een vuurstenen vuistbijl in zeep. Wie zegt dat prehistorie en hygiëne niet hand in hand gaan? Wordt geleverd in verschillende kleuren. Ca. 85 gram.

€8,50

SEO: zeep, vuistbijl, prehistorie, ambacht, handgemaakt

Bestellen

Hier

Website

 


Leren schoudertas


Een schoudertas van tuigleer.

Handgemaakte schoudertas van stevig, plantaardig gelooid tuigleer, afgewerkt met een waterafstotende coating. Verkrijgbaar in lichtbruin, donkerbruin en zwart.

Afmetingen tas: 17 x 19 x 8 cm.

€119,-

SEO: leer, tuigleer, handgemaakt, schoudertas,

Bestellen

Hier

Website


Middeleeuwse vuurmaakset

Om er warmpjes bij te zitten!

Wat is er leuker dan zelf een vuurtje te stoken? Met deze set kan vuur gemaakt worden op authentieke middeleeuwse wijze met een vuurslag.

Ga even helemaal terug naar de basis met deze historisch geïnspireerde vuurmaakset. In de tijd dat er nog geen aanstekers of lucifers bestonden, werd vuur aangemaakt met een vuurslag. De vuurslag is een hard stalen beugeltje waarmee langs een vuursteen werd geslagen om vonken te maken. Door deze vonken in het tondel te laten vallen en vervolgens aan te blazen ontstaat het eerste vlammetje.

Deze set bevat een handgesmede stalen vuurslag, een scherp stuk vuursteen, tondel (aanmaakmateriaal), houtkrullen en een handleiding. De set is zeer geschikt voor gebruik bij outdoor-activiteiten, maar natuurlijk ook om de haard of barbecue mee aan te steken! De set is verpakt in een bedrukt kartonnen doosje.

Afmetingen: 17 x 13 x 3 cm.

Bestellen

€18,-

SEO-woorden:

middeleeuwse vuurmaakset, vuurmaakset, vuur maken, tondeldoos, middeleeuwen, vikingen, vuurslag, bushcraft,


Prehistorische vuurmaakset

Terug naar de basis!

Ga helemaal terug naar de basis met deze prehistorische vuurmaakset! Met vuursteen, markasiet en een beetje oefening maak je een heerlijk warm vuurtje.

Ga op zoek naar de oerversie van jezelf met deze prehistorisch geïnspireerde vuurmaakset! De vroegste mensen beheersten de kunst van het vuurmaken al, en dat moest ook wel. Vuur bood bescherming tegen kou en roofdieren en maakte het mogelijk om eten te koken.

Vuur maken op prehistorische manier is overigens geen makkie. Hiervoor werden twee stenen gebruikt. De eerste steen is van vuursteen, de tweede is een ijzerhoudende steen zoals markasiet of pyriet. Door op de juiste manier met de vuursteen tegen het brok markasiet te slaan onstaan er vonken en hiermee kan het tondel worden aangestoken. Tondel is eigenlijk een heel fijn natuurlijk aanmaakmateriaal dat makkelijker ontbrand. Er zijn verschillende soorten tondel maar een van de meest gebruikte komt van de tonderzwam.

Deze set bestaat uit een handgemaakt leren buideltje met een brok markasiet/pyriet, een bewerkt stuk vuursteen, tondel van de tonderzwam, houtkrullen en een handleiding. Deze set kan overal gebruikt worden om vuur te maken, maar het is natuurlijk een extra uitdaging om hiermee de barbecue of haard aan te steken.

Bestellen

€17,95

SEO-woorden:

prehistorische vuurmaakset, vuurmaakset, vuur maken, prehistorie, steentijd, leren buidel, markasiet, pyriet, vuursteen, tondel, tonderzwam


IJzertijdmes

Scherp en stoer!

Wat is er nou mooier dan een uniek en handgesmeed mes? Dit sierlijke mes is gebaseerd op messen uit de ijzertijd maar nog steeds functioneel.

Messen behoren tot de allereerste werktuigen van de mens. Ooit waren ze gemaakt van steen, later van brons en vervolgens van ijzer. En dat laatste materiaal, ijzer, wordt nog steeds gebruikt. Inmiddels is het ijzer wel wat doorontwikkeld en noemen we het staal, maar het kan nog steeds net zo bewerkt worden als 2500 jaar geleden.

Messen zijn er in alle soorten en maten, maar dit mes is bijzonder omdat het gebaseerd is op archeologische vondsten uit de ijzertijd. Het is niet alleen een heel scherp en functioneel mes, maar het is ook nog eens een verfijnd staaltje smeedwerk. De sierlijk gekrulde greep ligt prima in de hand en het hardstalen blad is vlijmscherp geslepen. Dit mes is ideaal om in stijl het eten te snijden, maar natuurlijk ook geschikt voor gebruik bij buitenactiviteiten.

Het totale mes is circa 19 cm lang. Het mesblad neemt daarvan ongeveer de helft in. Uiteraard wordt dit mes geleverd met een bijpassende leren schede. Deze messen worden op bestelling gemaakt, dus bent u op zoek naar een ander model of een andere maat mes? Neem gerust even contact met ons!

Bestellen

€45,-

SEO-woorden:

ijzertijdmes, gesmeed mes, smeden, mes, ambachtelijk smeedwerk, smeedwerk, keukenmes, ijzertijd, replica, vikingmes

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial